
Класически захарни бисквити
Нежни и изискани класически захарни бисквитки, перфектни за декорация.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 225 гр. безсолно масло
- 200 гр. кристална захар
- плюс още за поръсване
- 1/2 ч.л. фина сол
- 1 голямо яйце
- разбито
- 60 мл. мляко
- плюс още за намазване на бисквитите
- 1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
- 400 гр. кексово брашно
- пресято
- 1 ч.л. бакпулвер
- Стъпки
- 01Съберете съставкитеСъберете съставките и ги оставете да се нормализират до стайна температура.
- 02СмесетеС миксер смесете маслото, захарта и солта на ниска скорост.
- 03ДобаветеДобавете разбитото яйце, млякото и ванилията и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
- 04ПресейтеВ отделен съд пресейте брашното и бакпулвера.
- 05РазбъркайтеДобавете сухите съставки към сместа и разбъркайте, докато се комбинират.
- 06ОформетеОформете тестото на работната повърхност в дебел диск.
- 07ПокрийтеПокрийте го с фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.
- 08Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 175°C.
- 09РазточетеРазточете охладеното тесто на леко набрашнена повърхност до около 1 см дебелина.
- 010Изрежете формитеИзрежете бисквити и ги поставете върху суха тава за печене.
- 011ПоръсетеИзползвайте четка, за да намажете горната част на бисквитките с мляко и след това поръсете със захар.
- 012ПечетеПечете 12 до 15 минути или докато краищата добият златист цвят.
- 013ОхладетеОставете да се охладят върху решетка преди да ги украсите.