Apetit
Домашни коледни бисквити във формата на звезди и сърца, поръсени с пудра захар

Класически захарни бисквити

Нежни и изискани класически захарни бисквитки, перфектни за декорация.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 225 гр. безсолно масло
  • 200 гр. кристална захар
  • плюс още за поръсване
  • 1/2 ч.л. фина сол
  • 1 голямо яйце
  • разбито
  • 60 мл. мляко
  • плюс още за намазване на бисквитите
  • 1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
  • 400 гр. кексово брашно
  • пресято
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • Стъпки
  • 01
    Съберете съставките
    Съберете съставките и ги оставете да се нормализират до стайна температура.
  • 02
    Смесете
    С миксер смесете маслото, захарта и солта на ниска скорост.
  • 03
    Добавете
    Добавете разбитото яйце, млякото и ванилията и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
  • 04
    Пресейте
    В отделен съд пресейте брашното и бакпулвера.
  • 05
    Разбъркайте
    Добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте, докато се комбинират.
  • 06
    Оформете
    Оформете тестото на работната повърхност в дебел диск.
  • 07
    Покрийте
    Покрийте го с фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.
  • 08
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 175°C.
  • 09
    Разточете
    Разточете охладеното тесто на леко набрашнена повърхност до около 1 см дебелина.
  • 010
    Изрежете формите
    Изрежете бисквити и ги поставете върху суха тава за печене.
  • 011
    Поръсете
    Използвайте четка, за да намажете горната част на бисквитките с мляко и след това поръсете със захар.
  • 012
    Печете
    Печете 12 до 15 минути или докато краищата добият златист цвят.
  • 013
    Охладете
    Оставете да се охладят върху решетка преди да ги украсите.