Apetit
Порция лазаня в бяла чиния, с ясно видими слоеве от тестени изделия, месо и сирене, украсена с няколко листа пресен босилек отгоре. Фонът е замъглен, акцентирайки върху ястието.

Класическа лазаня

Класическата лазаня с деликатни слоеве паста, ароматен сос болонезе, кремообразен бешамел и разтопено сирене, една изключителна комбинация от вкусове.
Трудност
ЛЕСНО
Време
130 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1/2 ч.ч. лук
  • ситно нарязан
  • 2 скилидки чесън
  • ситно нарязан
  • 3 с.л. зехтин
  • 450 г телешка кайма
  • 170 г доматено пюре
  • 2 ч.ч. вода
  • 800 г консервирани домати
  • 2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. сушен босилек
  • щипка кайенски пипер
  • 1 дафинов лист
  • 230 г кори за лазаня
  • 450 г ниско-маслена рикота
  • 1/3 ч.ч. настърган пармезан
  • 450 г моцарела
  • нарязана на филии
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте зехтина
    В голям тиган, загрейте зехтина на средна температура и запържете лука и чесъна.
  • 02
    Запържете
    Добавете телешката кайма и я запържете до кафява.
  • 03
    Гответе
    Добавете доматеното пюре и оставете да се готви около 3 минути.
  • 04
    Добавете
    Добавете вода, домати, сол, босилек, кайенски пипер и дафинов лист и оставете да къкри 15 минути.
  • 05
    Сварете
    Сварете корите за лазаня според указанията на опаковката.
  • 06
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 180°C.
  • 07
    Подредете
    Подредете в голяма тава, като започнете с първият слой, който да е соса, след това кора за лазаня, след това слой от рикота, пармезан и моцарела.
  • 08
    Повторете
    Повторете последователността още два пъти.
  • 09
    Печете
    Печете лазанята 45 минути и я оставете да изстине за 10 минути преди сервиране.