
Класическа лазаня
Класическата лазаня с деликатни слоеве паста, ароматен сос болонезе, кремообразен бешамел и разтопено сирене, една изключителна комбинация от вкусове.
Трудност
ЛЕСНО
Време
130 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1/2 ч.ч. лук
- ситно нарязан
- 2 скилидки чесън
- ситно нарязан
- 3 с.л. зехтин
- 450 г телешка кайма
- 170 г доматено пюре
- 2 ч.ч. вода
- 800 г консервирани домати
- 2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. сушен босилек
- щипка кайенски пипер
- 1 дафинов лист
- 230 г кори за лазаня
- 450 г ниско-маслена рикота
- 1/3 ч.ч. настърган пармезан
- 450 г моцарела
- нарязана на филии
- Стъпки
- 01Загрейте зехтинаВ голям тиган, загрейте зехтина на средна температура и запържете лука и чесъна.
- 02ЗапържетеДобавете телешката кайма и я запържете до кафява.
- 03ГответеДобавете доматеното пюре и оставете да се готви около 3 минути.
- 04ДобаветеДобавете вода, домати, сол, босилек, кайенски пипер и дафинов лист и оставете да къкри 15 минути.
- 05СваретеСварете корите за лазаня според указанията на опаковката.
- 06Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 180°C.
- 07ПодредетеПодредете в голяма тава, като започнете с първият слой, който да е соса, след това кора за лазаня, след това слой от рикота, пармезан и моцарела.
- 08ПовторетеПовторете последователността още два пъти.
- 09ПечетеПечете лазанята 45 минути и я оставете да изстине за 10 минути преди сервиране.