
Киш с кашкавал и кайма
Този киш съдържа яйца, кайма, кашкавал и сирене.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 бр. готово тесто за печене или бутер кори
- 230 г свинска кайма
- 4 големи твърдо сварени яйца
- 115 г настърган кашкавал
- 115 г настърган чедър
- 3 големи яйца
- 310 мл мляко или сметана
- 1/2 ч.л. сол
- 1/8 ч.л. черен пипер
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 175°C.
- 02ПодгответеПоставете корите за печене във формата, с хартия за печене върху нея и я напълнете поне с 3/4 тежести за пай или бобчета(за да не се надига основата). Печете в предварително загрятата фурна за 7 минути. Извадете и оставете да изстине.
- 03ЗапечетеВ тиган на средна температура запечете каймата.
- 04ОтцедетеОтцедете добре мазнината.
- 05ПодредетеПодредете нарязаните твърдо сварени яйца на дъното на изстиналия блат, добавете отцедената кайма и настърганите кашкавал и сирене.
- 06РазбийтеВ купа разбийте 3 яйца, мляко, сол и черен пипер. Изсипете яйчената смес върху сместа с каймата, кашкавала и сиренето.
- 07ИзпечетеИзпечете киша в предварително загрятата фурна 30 до 35 минути, или можете да пробват с нож в центъра, ако излезе чист значи е готово. Оставете да престои 8 до 10 минути преди да нарежете и сервирате.