Apetit
Печена киш с една отрязана парче върху пергаментова хартия, поставена върху мраморна повърхност. Кишът е покрит със златисто-кафяв пълнеж, вероятно от сирене и зеленчуци, и украсен с клончета пресен мащерка. Видима дървена дръжка на нож до киша.

Киш с кашкавал и кайма

Този киш съдържа яйца, кайма, кашкавал и сирене.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 бр. готово тесто за печене или бутер кори
  • 230 г свинска кайма
  • 4 големи твърдо сварени яйца
  • 115 г настърган кашкавал
  • 115 г настърган чедър
  • 3 големи яйца
  • 310 мл мляко или сметана
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/8 ч.л. черен пипер
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 175°C.
  • 02
    Подгответе
    Поставете корите за печене във формата, с хартия за печене върху нея и я напълнете поне с 3/4 тежести за пай или бобчета(за да не се надига основата). Печете в предварително загрятата фурна за 7 минути. Извадете и оставете да изстине.
  • 03
    Запечете
    В тиган на средна температура запечете каймата.
  • 04
    Отцедете
    Отцедете добре мазнината.
  • 05
    Подредете
    Подредете нарязаните твърдо сварени яйца на дъното на изстиналия блат, добавете отцедената кайма и настърганите кашкавал и сирене.
  • 06
    Разбийте
    В купа разбийте 3 яйца, мляко, сол и черен пипер. Изсипете яйчената смес върху сместа с каймата, кашкавала и сиренето.
  • 07
    Изпечете
    Изпечете киша в предварително загрятата фурна 30 до 35 минути, или можете да пробват с нож в центъра, ако излезе чист значи е готово. Оставете да престои 8 до 10 минути преди да нарежете и сервирате.