Apetit
Апетитно парче класически чийзкейк Ню Йорк с гладка, кремообразна текстура и златиста коричка, сервирано в елегантна бяла чиния върху мраморна повърхност. Перфектен десерт за специални поводи или като сладко удоволствие след вечеря.

Италиански лимонов кейк - по-вкусен от Starbucks!

Този Италиански лимонов кейк е по-вкусен от лимоновия кекс в Starbucks! Бърз, лесен и невероятно добър лимонен кейк. Перфектна за закуска и дори като десерт!
Трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. (200 грама) захар
  • ¾ ч.ч. (180 мл) зехтин екстра върджин
  • ⅔ ч.ч. прясно мляко
  • фино настъргана кора от 1 лимон лимонова кора
  • ¼ ч.ч. (60 мл) лимонов сок
  • 2 ч.ч. (250 грама) брашно за всички цели
  • 2 ½ ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сол
  • Стъпки
  • 01
    Згрейте фурната
    Загрейте предварително фурната до 180°C.
  • 02
    Подгответе формата за печене
    Подгответе формата за кекс със зехтин и хартия за печене.
  • 03
    Подгответе брашното
    Пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта.
  • 04
    Разбийте
    Разбийте яйцата със захарта докато станат гъсти и кремообразни, след това добавете олио, мляко, лимонов сок и кора.
  • 05
    Добавече брашното
    Постепенно добавете сухите съставки, докато сместа стане гладка, като внимавате да не пребъркате.
  • 06
    Печете
    Изсипете сместа в подготвената форма и печете за 40-45 минути, докато клечка за зъби излезе чиста.
  • 07
    Охладете
    Оставете кекса да се охлади във формата за 5 минути, преди да го обърнете върху решетка, за да изстине напълно.
  • 08
    Гарнирайте
    Преди сервиране поръсете с пудра захар. Може да сервирате също със сметана, сладолед или горски плодове.