
Италиански лимонов кейк - по-вкусен от Starbucks!
Този Италиански лимонов кейк е по-вкусен от лимоновия кекс в Starbucks!
Бърз, лесен и невероятно добър лимонен кейк. Перфектна за закуска и дори като десерт!
Трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 3 яйца
- 1 ч.ч. (200 грама) захар
- ¾ ч.ч. (180 мл) зехтин екстра върджин
- ⅔ ч.ч. прясно мляко
- фино настъргана кора от 1 лимон лимонова кора
- ¼ ч.ч. (60 мл) лимонов сок
- 2 ч.ч. (250 грама) брашно за всички цели
- 2 ½ ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сол
- Стъпки
- 01Згрейте фурнатаЗагрейте предварително фурната до 180°C.
- 02Подгответе формата за печенеПодгответе формата за кекс със зехтин и хартия за печене.
- 03Подгответе брашнотоПресейте заедно брашното, бакпулвера и солта.
- 04РазбийтеРазбийте яйцата със захарта докато станат гъсти и кремообразни, след това добавете олио, мляко, лимонов сок и кора.
- 05Добавече брашнотоПостепенно добавете сухите съставки, докато сместа стане гладка, като внимавате да не пребъркате.
- 06ПечетеИзсипете сместа в подготвената форма и печете за 40-45 минути, докато клечка за зъби излезе чиста.
- 07ОхладетеОставете кекса да се охлади във формата за 5 минути, преди да го обърнете върху решетка, за да изстине напълно.
- 08ГарнирайтеПреди сервиране поръсете с пудра захар. Може да сервирате също със сметана, сладолед или горски плодове.