Apetit
Кадифено гладък хумус, обогатен с печени червени чушки и поднесен със свежи чери домати. Поръсен с червен пипер, зехтин и пресни билки, този домашен хумус предлага перфектен баланс между кремообразна текстура и наситени средиземноморски вкусове.

Хумус от чери домати

Открийте как да приготвите хумус от чери домати – свежа и цветна лятна вариация на класическия хумус. Идеален за дип или сос, този хумус е перфектен за вегетарианска или веганска диета.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 350г чери домати
  • 500г сварен нахут
  • 30г тахан
  • 10г сусам
  • 2 скилидки чесън
  • 1 щипка захар
  • на вкус зехтин екстра върджин
  • на вкус сух риган
  • на вкус сол
  • на вкус черен пипер
  • Стъпки
  • 01
    Сгответе доматите
    Първо измийте добре доматите. В тиган налейте малко зехтин и добавете скилидките чесън и доматите. Подправете със сол и захар. Гответе за 5-6 минути, след което отстранете чесъна и оставете настрана няколко домата за финална декорация.
  • 02
    Блендирайте
    В блендер сложете сварения нахут, доматите и тахана. Подправете със сол и пипер. Добавете зехтина и сусама. Накрая добавете сухия риган и блендирайте до получаване на гладък и хомогенен крем.
  • 03
    Гарнирайте
    Прехвърлете хумуса от чери домати в купа. Гарнирайте с малко зехтин, сусам и няколко цели домата.