
Хумус от чери домати
Открийте как да приготвите хумус от чери домати – свежа и цветна лятна вариация на класическия хумус. Идеален за дип или сос, този хумус е перфектен за вегетарианска или веганска диета.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 350г чери домати
- 500г сварен нахут
- 30г тахан
- 10г сусам
- 2 скилидки чесън
- 1 щипка захар
- на вкус зехтин екстра върджин
- на вкус сух риган
- на вкус сол
- на вкус черен пипер
- Стъпки
- 01Сгответе доматитеПърво измийте добре доматите. В тиган налейте малко зехтин и добавете скилидките чесън и доматите. Подправете със сол и захар. Гответе за 5-6 минути, след което отстранете чесъна и оставете настрана няколко домата за финална декорация.
- 02БлендирайтеВ блендер сложете сварения нахут, доматите и тахана. Подправете със сол и пипер. Добавете зехтина и сусама. Накрая добавете сухия риган и блендирайте до получаване на гладък и хомогенен крем.
- 03ГарнирайтеПрехвърлете хумуса от чери домати в купа. Гарнирайте с малко зехтин, сусам и няколко цели домата.