
Гриловани картофи с пармезан
Лесни и вкусни гриловани картофи с пармезан, перфектни като гарнитура.
Трудност
ЛЕСНО
Време
45 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 с.л. разтопено несолено масло или зехтин
- 680 г червени картофи
- нарязани на парчета от 2.5 см
- 4 скилидки чесън
- ситно нарязани
- 1/4 чаша настъргано сирене пармезан
- разделено
- 2 ч.л. риган
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 с.л. нарязан пресен магданоз
- за гарнитура
- по желание
- Стъпки
- 01ЗагрейтеЗагрейте скарата или грила на въглища на 200°C
- 02СмесетеВ голяма купа смесете картофите с разтопеното масло, чесъна, 3 с.л. пармезан, италианската подправка, солта и черения пипер.
- 03ПригответеПоставете около една четвърт от подправените картофи в центъра на лист алуминиево фолио и го затворете, за да оформите пакет. Повторете със останалите картофи и още 3 листа фолио.
- 04ГриловайтеПоставете пакети на скарата, със запечатаната страна нагоре, и гриловавайте докато омекнат, около 20 до 30 минути.
- 05СервирайтеПри сервиране, внимателно отворете пакетите и поръсете с останалата 1 с.л. пармезан. Гарнирайте с нарязан магданоз, ако желаете, и сервирайте.