Apetit
Описание на изображение: Печени картофи, нарязани наполовина, със златиста, леко хрупкава коричка, поръсени със ситно нарязан магданоз и червени люспи чили. Картофите са сервирани върху алуминиево фолио, което подчертава ярките цветове на ястието.

Гриловани картофи с пармезан

Лесни и вкусни гриловани картофи с пармезан, перфектни като гарнитура.
Трудност
ЛЕСНО
Време
45 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 с.л. разтопено несолено масло или зехтин
  • 680 г червени картофи
  • нарязани на парчета от 2.5 см
  • 4 скилидки чесън
  • ситно нарязани
  • 1/4 чаша настъргано сирене пармезан
  • разделено
  • 2 ч.л. риган
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 с.л. нарязан пресен магданоз
  • за гарнитура
  • по желание
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте
    Загрейте скарата или грила на въглища на 200°C
  • 02
    Смесете
    В голяма купа смесете картофите с разтопеното масло, чесъна, 3 с.л. пармезан, италианската подправка, солта и черения пипер.
  • 03
    Пригответе
    Поставете около една четвърт от подправените картофи в центъра на лист алуминиево фолио и го затворете, за да оформите пакет. Повторете със останалите картофи и още 3 листа фолио.
  • 04
    Гриловайте
    Поставете пакети на скарата, със запечатаната страна нагоре, и гриловавайте докато омекнат, около 20 до 30 минути.
  • 05
    Сервирайте
    При сервиране, внимателно отворете пакетите и поръсете с останалата 1 с.л. пармезан. Гарнирайте с нарязан магданоз, ако желаете, и сервирайте.