Apetit
Изображение на Греяно вино (Vin Brulé) метална тенджера, поставена върху дървена повърхност. В заден план, на фон от раздробено дърво, е поставена малка черна купа, пълна с череши. Кадърът е допълнително оживен от наличието на лен на дъното на сцената, придаващ рустик атмосфера.

Греяно вино (Vin Brulé)

Традиционна топла напитка, ароматизирана с подправки и цитрусови кори.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 л червено вино
  • 100 г захар
  • 1 кора от лимон
  • 1 кора от портокал
  • 2 пръчици канела
  • 8 карамфилчета
  • 5 зърна хвойна
  • 1 звезден анасон
  • индийско орехче на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Изсипете
    Изсипете захарта в тенджера и добавете звездовиден анасон, карамфил и плодове хвойна.
  • 02
    Добавете
    Добавете канелени пръчици, настъргано индийско орехче и кори от портокал.
  • 03
    Добавете
    Добавете кори от лимон и изсипете червеното вино.
  • 04
    Разбъркайте
    Разбъркайте добре и сложете да се вари. Изчакайте да кипне и след това оставете на слаб огън за около 30 минути.
  • 05
    Наслаждавайте се
    Филтрирайте напитката, за да премахнете подправките и корите. Наслаждавайте се на греяното вино горещо!