
Гръцки Бъркани Яйца
Тези гръцки бъркани яйца са пълни със сочни домати, бейби спанак, зелен лук, чесън и малко сирене фета. С няколко съставки, тази рецепта е бърза за приготвяне и завинаги ще остане една от моите любими здравословни закуски.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 4 яйца
- на вкус сол
- на вкус прясно смлян черен пипер
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- 10 чери домати(разполовени)
- 1 шепа бейби спанак
- 1 зелен лук
- нарязан на тънки филийки
- 1 скилидка чесън
- смлян
- 80г бяло сирене
- за гарнитура нарязан пресен магданоз
- Стъпки
- 01Разбийте яйцатаВ купа разбийте заедно яйцата, солта и пипера.
- 02СотирайтеЗагрейте олиото в тиган на средна температура. Добавете доматите, бейби спанака и белите части на зеления лук. Сотирайте 2-3 минути, докато доматите омекнат и спанакът увяхне. Добавете чесъна и сотирайте още 30 секунди.
- 03Добавете яйцатаИзсипете яйцата в тигана, оставете ги да се утаят за минута, след което използвайте шпатула, за да издърпате по дъното, оформяйки дълги парчета бъркани яйца.
- 04Добавете сиренетоКогато яйцата са почти готови, но все още леко меки, добавете зелените части на зеления лук и сиренето фета. Махнете тигана от огъня и продължете да бъркате, докато се сготвят напълно.
- 05ГарнирайтеГарнирайте с магданоз или други пресни билки преди сервиране.