Apetit
Ястие с разбити яйца, шпинат и чери домати, поръсено със сирене фета и нарязан магданоз, сервирано върху бяла чиния с мраморен дизайн.

Гръцки Бъркани Яйца

Тези гръцки бъркани яйца са пълни със сочни домати, бейби спанак, зелен лук, чесън и малко сирене фета. С няколко съставки, тази рецепта е бърза за приготвяне и завинаги ще остане една от моите любими здравословни закуски.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 4 яйца
  • на вкус сол
  • на вкус прясно смлян черен пипер
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 10 чери домати(разполовени)
  • 1 шепа бейби спанак
  • 1 зелен лук
  • нарязан на тънки филийки
  • 1 скилидка чесън
  • смлян
  • 80г бяло сирене
  • за гарнитура нарязан пресен магданоз
  • Стъпки
  • 01
    Разбийте яйцата
    В купа разбийте заедно яйцата, солта и пипера.
  • 02
    Сотирайте
    Загрейте олиото в тиган на средна температура. Добавете доматите, бейби спанака и белите части на зеления лук. Сотирайте 2-3 минути, докато доматите омекнат и спанакът увяхне. Добавете чесъна и сотирайте още 30 секунди.
  • 03
    Добавете яйцата
    Изсипете яйцата в тигана, оставете ги да се утаят за минута, след което използвайте шпатула, за да издърпате по дъното, оформяйки дълги парчета бъркани яйца.
  • 04
    Добавете сиренето
    Когато яйцата са почти готови, но все още леко меки, добавете зелените части на зеления лук и сиренето фета. Махнете тигана от огъня и продължете да бъркате, докато се сготвят напълно.
  • 05
    Гарнирайте
    Гарнирайте с магданоз или други пресни билки преди сервиране.