
Фритата с картофи
Фритата с картофи е вкусно и лесно ястие, подходящо за хапване по всяко време.
Трудност
ЛЕСНО
Време
50 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 8 яйца
- 500 г картофи
- 100 г Пармезан или друго сирене
- 1 връзка магданоз
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- олио на вкус
- зехтин на вкус
- Стъпки
- 01Подгответе картофитеОбелете и нарежете картофите на кубчета от 1 см.
- 02ЗапържетеЗагрейте олиото в тиган и запържете картофите за около 10 минути, като разбърквате често.
- 03ИзцедетеИзцедете картофите върху кухненска хартия и ги оставете да се охладят.
- 04ДобаветеРазбийте яйцата в купа, добавете настърганото сирене, сол, пипер и нарязан магданоз.
- 05СмесетеСмесете картофите с яйчената смес.
- 06ЗагрейтеЗагрейте малко олио в тиган и изсипете сместа.
- 07ГответеГответе на средна температура под капак за 10-15 минути.
- 08ОбърнетеОбърнете фритатата с помощта на голяма чиния и продължете готвенето за още 5 минути.