Apetit
Торта от картофи, нарязана на триъгълни парчета, на чиния със заострен ръб. Две парчета са леко издигнати, готови за сервиране, показващи златисто-кафявата, хрупкава повърхност и меката вътрешност. На фона се вижда част от друго парче тесто.

Фритата с картофи

Фритата с картофи е вкусно и лесно ястие, подходящо за хапване по всяко време.
Трудност
ЛЕСНО
Време
50 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 8 яйца
  • 500 г картофи
  • 100 г Пармезан или друго сирене
  • 1 връзка магданоз
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • олио на вкус
  • зехтин на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе картофите
    Обелете и нарежете картофите на кубчета от 1 см.
  • 02
    Запържете
    Загрейте олиото в тиган и запържете картофите за около 10 минути, като разбърквате често.
  • 03
    Изцедете
    Изцедете картофите върху кухненска хартия и ги оставете да се охладят.
  • 04
    Добавете
    Разбийте яйцата в купа, добавете настърганото сирене, сол, пипер и нарязан магданоз.
  • 05
    Смесете
    Смесете картофите с яйчената смес.
  • 06
    Загрейте
    Загрейте малко олио в тиган и изсипете сместа.
  • 07
    Гответе
    Гответе на средна температура под капак за 10-15 минути.
  • 08
    Обърнете
    Обърнете фритатата с помощта на голяма чиния и продължете готвенето за още 5 минути.