
Филета от Сьомга по Средиземноморски
Лесна и вкусна рецепта за филета от сьомга със средиземноморски аромати, готова за 30 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- Сьомга 500 г
- Жълти чери домати 150 г
- Чери домати 150 г
- Mаслини 50 г
- Морска сол 10 г
- Чесън 2 скилидки
- Риган на вкус
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
- Зехтин на вкус
- Мащерка на вкус
- Стъпки
- 01Подгответе доматитеРазрежете чери доматите на половинки и ги овкусете със зехтин, сол, черен пипер и риган.
- 02ОтстранетеОтстранете всякакви костици от филетата сьомга.
- 03ПоставетеПоставете филетата в тава с хартия за печене.
- 04ДобаветеДобавете доматите, маслините и каперсите.
- 05ОвкусетеОвкусете сьомгата със зехтин, сол, черен пипер, риган и мащерка.
- 06ПечетеПечете в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 20 минути.