Apetit
Три парчета печена сьомга, поръсени с копър и черен пипер, подредени върху жълти и червени чери домати, които са леко запечени и подправени с масло. Към ястието са добавени и половинки лайм за допълнителен вкус.

Филета от Сьомга по Средиземноморски

Лесна и вкусна рецепта за филета от сьомга със средиземноморски аромати, готова за 30 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • Сьомга 500 г
  • Жълти чери домати 150 г
  • Чери домати 150 г
  • Mаслини 50 г
  • Морска сол 10 г
  • Чесън 2 скилидки
  • Риган на вкус
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • Зехтин на вкус
  • Мащерка на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе доматите
    Разрежете чери доматите на половинки и ги овкусете със зехтин, сол, черен пипер и риган.
  • 02
    Отстранете
    Отстранете всякакви костици от филетата сьомга.
  • 03
    Поставете
    Поставете филетата в тава с хартия за печене.
  • 04
    Добавете
    Добавете доматите, маслините и каперсите.
  • 05
    Овкусете
    Овкусете сьомгата със зехтин, сол, черен пипер, риган и мащерка.
  • 06
    Печете
    Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 20 минути.
Филета от Сьомга по Средиземноморски