
Фалафел
Фалафелите са вкусни топчета от нахут и билки, които са хрупкави отвън, но меки и пухкави отвътре.
Трудност
ЛЕСНО
Време
55 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 200 г нахут
- накиснат за една нощ
- 80 г ситно нарязан лук
- 60 г ситно нарязан магданоз
- 15 г ситно нарязана кориандър
- 1 малка зелена чушка
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. кардамон
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. нахутено брашно (или обикновено брашно)
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- олио за пържене
- Стъпки
- 01Пригответе нахутаНакиснете нахута за 8-12 часа, след което го отцедете и изплакнете.
- 02СмесетеСмесете съставките в кухненски робот, без да ги блендирате напълно. Крайният резултат трябва да прилича на едър пясък.
- 03ОхладетеОхладете сместа в хладилника за 30 минути до един час.
- 04ОформетеОформете фалафелът на топчета или плоски дискове.
- 05СгответеПържете топчетата в дълбок съд с олио.
- 06СервирайтеСервирайте веднага с таханов сос.