
Домашно Чесново Хлябче Чабата
Домашното чесново хлебче Чабата съчетава хрупкава коричка с мека вътрешност, обогатена с чеснов крем.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 (около 440 грама) хляб Чабата
- използвайте спрямо хляба Солено масло
- по желание Чесън
- по желание Магданоз
- по желание Сол
- по желание Пармезан
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте предварително фурната до 220ºC. Подгответе голям лист за печене.
- 02Нарежете хлябаНарежете хляба Чабата по дължина и го поставете върху листа за печене.
- 03Пригответе чеснова пастаПригответе чеснова паста с помощта на смлени скилидки чесън и сол.
- 04Смесете с маслотоСмесете омекналото масло с пармезан, чеснова паста и магданоз.
- 05Намажете хлябаРазпределете чесновата смес равномерно върху разрезаните страни на хляба.
- 06ПечетеПечете за 10-15 минути, докато маслото се разтопи и хлябът стане леко препечен.
- 07ГарнирайтеПоръсете горещия хляб с допълнително пармезан и сервирайте.