Apetit
Хрупкави филийки чеснов хляб, запечени с разтопено масло, настърган пармезан и пресен магданоз. Сервирани на дървена дъска, заобиколени от свежи скилидки чесън, билки и настъргано сирене, това предястие е идеално за споделяне.

Домашно Чесново Хлябче Чабата

Домашното чесново хлебче Чабата съчетава хрупкава коричка с мека вътрешност, обогатена с чеснов крем.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 (около 440 грама) хляб Чабата
  • използвайте спрямо хляба Солено масло
  • по желание Чесън
  • по желание Магданоз
  • по желание Сол
  • по желание Пармезан
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте предварително фурната до 220ºC. Подгответе голям лист за печене.
  • 02
    Нарежете хляба
    Нарежете хляба Чабата по дължина и го поставете върху листа за печене.
  • 03
    Пригответе чеснова паста
    Пригответе чеснова паста с помощта на смлени скилидки чесън и сол.
  • 04
    Смесете с маслото
    Смесете омекналото масло с пармезан, чеснова паста и магданоз.
  • 05
    Намажете хляба
    Разпределете чесновата смес равномерно върху разрезаните страни на хляба.
  • 06
    Печете
    Печете за 10-15 минути, докато маслото се разтопи и хлябът стане леко препечен.
  • 07
    Гарнирайте
    Поръсете горещия хляб с допълнително пармезан и сервирайте.
Супер бързо и лесно Домашно Чесново Хлябче Чабата