
Паста с нахут
Веганска паста с кремообразен нахутен сос.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 400 г нахут (консерва)
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1/4 ч.л. смлян кориандър
- 1/4 ч.л. сол
- Черен пипер
- на вкус
- 1/4 ч.л. чесън на прах
- Щипка люспи червен пипер
- 230 г паста капелини
- 1 с.л. ситно нарязан магданоз
- Прясно изцеден лимонов сок
- Стъпки
- 01Подгответе нахутаИзплакнете и отцедете нахута.
- 02Загрейте зехтинаЗагрейте една супена лъжица зехтин в голям тиган и добавете кимиона и кориандъра. Гответе за една минута.
- 03ДобаветеДобавете нахута, солта, черния пипер, чесъна на прах и люспите от червен пипер в тигана. Гответе за около 5 минути.
- 04ИзвадетеИзвадете всичкия нахут от тигана, с изключение на около 1/4 чаша, и го поставете в блендер.
- 05Сварете пастатаСварете пастата по инструкции и запазете 1 чаша от водата. Изцедете пастата и я добавете към нахута в тигана.
- 06БлендирайтеДобавете втората супена лъжица зехтин към блендера с нахут и водата от пастата. Блендирайте до гладкост на сместа.
- 07ПоднесетеПолейте пастата с нахутения сос и добавете магданоз и лимонов сок. Поднесете ястието горещо.