Apetit
Тази снимка показва кадър на тиган със спагети в кремообразен сос, обогатен с нахут и зелени листа, които изглеждат като спанак. Спагетите са завъртяни на вилица, която е ограбена над тигана, а няколко зърна нахут са върху вилицата. Блюдото изглежда ароматно и вкусно, с кремообразна текстура и примамливи златисти нахутени топчета.

Паста с нахут

Веганска паста с кремообразен нахутен сос.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 400 г нахут (консерва)
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1/4 ч.л. смлян кориандър
  • 1/4 ч.л. сол
  • Черен пипер
  • на вкус
  • 1/4 ч.л. чесън на прах
  • Щипка люспи червен пипер
  • 230 г паста капелини
  • 1 с.л. ситно нарязан магданоз
  • Прясно изцеден лимонов сок
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе нахута
    Изплакнете и отцедете нахута.
  • 02
    Загрейте зехтина
    Загрейте една супена лъжица зехтин в голям тиган и добавете кимиона и кориандъра. Гответе за една минута.
  • 03
    Добавете
    Добавете нахута, солта, черния пипер, чесъна на прах и люспите от червен пипер в тигана. Гответе за около 5 минути.
  • 04
    Извадете
    Извадете всичкия нахут от тигана, с изключение на около 1/4 чаша, и го поставете в блендер.
  • 05
    Сварете пастата
    Сварете пастата по инструкции и запазете 1 чаша от водата. Изцедете пастата и я добавете към нахута в тигана.
  • 06
    Блендирайте
    Добавете втората супена лъжица зехтин към блендера с нахут и водата от пастата. Блендирайте до гладкост на сместа.
  • 07
    Поднесете
    Полейте пастата с нахутения сос и добавете магданоз и лимонов сок. Поднесете ястието горещо.