
Чеснов грил чийз сандвич
Вкусен чеснов грил чийз сандвич който е неустоим.
Трудност
ЛЕСНО
Време
75 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 8 с.л. (120 г) несолено масло
- омекотено
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. пресен магданоз
- нарязан
- 8 филии хляб
- 230 г слайс или настърган чедър
- моцарела или кашкавал
- Сол
- на вкус
- Прясно смлян черен пипер
- на вкус
- Стъпки
- 01Запечете чесънаЗапечете глава чесън в тавичка във фурната със зехтин за 20 минути на 200 градуса. Това ще направи чесъна мек и ароматен и така той ще се смеси добре с маслото. Може да пропуснете тази стъпка и да използвате суров чесън също.
- 02КомбинирайтеКомбинирайте омекотеното масло с чесъна и магданоза. Ако използвате суров чесън, тогава го смачкайте добре за да се смеси хубаво с маслото за да не останат големи парчета по хляба. Намажете 2 супени лъжици от чесновото масло равномерно от двете страни на 2 филии хляб.
- 03ЗагрейтеЗагрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно-висока температура. Поставете намазана с масло филия хляб в тигана и гответе около 2 до 3 минути, докато стане кафеникава. Обърнете, за да се запече и другата страна.
- 04ПодредетеНамалете температурата на ниска. Подредете 1/4 от сиренето на филия хляб. Леко подправете със сол и пипер.
- 05ГответеПоставете втората филия хляб върху слоя от сирене. Гответе сандвича, обръщайки веднъж, докато сиренето се разтопи, 4 до 6 минути. Нежно натиснете сандвича с шпатула, докато се готви. Повторете с останалия хляб, чесново масло и сирене.