Apetit
Парче хляб на фокача с наситено златистокафява коричка, поръсено с морска сол и билки, покрито отстрани с кремообразен бял сос. Хлябът е поставен на прозрачна повърхност с видими следи от храна около него.

Чеснов грил чийз сандвич

Вкусен чеснов грил чийз сандвич който е неустоим.
Трудност
ЛЕСНО
Време
75 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 8 с.л. (120 г) несолено масло
  • омекотено
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. пресен магданоз
  • нарязан
  • 8 филии хляб
  • 230 г слайс или настърган чедър
  • моцарела или кашкавал
  • Сол
  • на вкус
  • Прясно смлян черен пипер
  • на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Запечете чесъна
    Запечете глава чесън в тавичка във фурната със зехтин за 20 минути на 200 градуса. Това ще направи чесъна мек и ароматен и така той ще се смеси добре с маслото. Може да пропуснете тази стъпка и да използвате суров чесън също.
  • 02
    Комбинирайте
    Комбинирайте омекотеното масло с чесъна и магданоза. Ако използвате суров чесън, тогава го смачкайте добре за да се смеси хубаво с маслото за да не останат големи парчета по хляба. Намажете 2 супени лъжици от чесновото масло равномерно от двете страни на 2 филии хляб.
  • 03
    Загрейте
    Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно-висока температура. Поставете намазана с масло филия хляб в тигана и гответе около 2 до 3 минути, докато стане кафеникава. Обърнете, за да се запече и другата страна.
  • 04
    Подредете
    Намалете температурата на ниска. Подредете 1/4 от сиренето на филия хляб. Леко подправете със сол и пипер.
  • 05
    Гответе
    Поставете втората филия хляб върху слоя от сирене. Гответе сандвича, обръщайки веднъж, докато сиренето се разтопи, 4 до 6 минути. Нежно натиснете сандвича с шпатула, докато се готви. Повторете с останалия хляб, чесново масло и сирене.