Apetit
Пица поръсена с песто и разтопено сирене, разделена на триъгълни парчета, сервирана върху кухненска хартия. Видими са богати, заелени пластове от песто и златисто кафяви петна разтопено сирене. На заден план има разсипани зелени подправки.

Чеснов хляб с песто и сирене

Неустоим чеснов хляб с песто и разтопено сирене.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 франзела или италиански хляб
  • 1/2 ч.ч. меко несолено масло
  • 3 скилидки чесън
  • ситно нарязани
  • 1/2 ч.ч. босилеково песто
  • 1 ч.ч. настърганa моцарела
  • 1/4 ч.ч. настърган пармезан
  • Пресни листа босилек
  • нарязани (за гарнитура)
  • Сол и пипер на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 190°C. Сложете хартия за печена в тавата.
  • 02
    Подгответе хляба
    Разрежете хлебчето на две части по дължина и го поставете върху хартията с разрязаните страни нагоре.
  • 03
    Намажете
    В малка купа смесете маслото с чесъна. Намажете получената смес върху двете половини на хляба.
  • 04
    Сложете
    Сложете босилековото песто върху слоя с чесново масло.
  • 05
    Поръсете
    Поръсете с настъргана моцарела и пармезан равномерно върху хлебчето намазано с песто.
  • 06
    Запечете
    Запечете във фурната за 10-12 минути или докато сиренето се разтопи.
  • 07
    Гриловайте
    По желание, гриловайте за 1-2 минути за златиста коричка.
  • 08
    Сервирайте
    Извадете от фурната, гарнирайте с пресен босилек, нарежете и сервирайте топло.
Неустоим Чеснов Хляб с Песто и Сирене