
Чеснов хляб с песто и сирене
Неустоим чеснов хляб с песто и разтопено сирене.
Трудност
ЛЕСНО
Време
25 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 франзела или италиански хляб
- 1/2 ч.ч. меко несолено масло
- 3 скилидки чесън
- ситно нарязани
- 1/2 ч.ч. босилеково песто
- 1 ч.ч. настърганa моцарела
- 1/4 ч.ч. настърган пармезан
- Пресни листа босилек
- нарязани (за гарнитура)
- Сол и пипер на вкус
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 190°C. Сложете хартия за печена в тавата.
- 02Подгответе хлябаРазрежете хлебчето на две части по дължина и го поставете върху хартията с разрязаните страни нагоре.
- 03НамажетеВ малка купа смесете маслото с чесъна. Намажете получената смес върху двете половини на хляба.
- 04СложетеСложете босилековото песто върху слоя с чесново масло.
- 05ПоръсетеПоръсете с настъргана моцарела и пармезан равномерно върху хлебчето намазано с песто.
- 06ЗапечетеЗапечете във фурната за 10-12 минути или докато сиренето се разтопи.
- 07ГриловайтеПо желание, гриловайте за 1-2 минути за златиста коричка.
- 08СервирайтеИзвадете от фурната, гарнирайте с пресен босилек, нарежете и сервирайте топло.