Apetit
Свежа краставична салата с копър и червен лук, сервирана в дървена купа. Тънко нарязаните краставици са овкусени с винен оцет, зехтин, сол, черен пипер и пресен копър за ароматна и лека гарнитура.

Бърза салата с краставици

Бърза и освежаваща салата от краставици с лук и билки.
Трудност
ЛЕСНО
Време
10 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 голям шалот
  • 450 г краставици
  • 60 мл червен винен оцет
  • 1 1/2 ч.л. кристална захар
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
  • по желание
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе шалота
    Обелете и нарежете шалота на тънки кръгове. Поставете ги в малка купа и залейте с хладка вода, за да омекотите вкуса му.
  • 02
    Нарежете краставиците
    Отрежете краищата на краставиците и ги нарежете на тънки кръгове. Ако кожата им е дебела, можете да я обелите.
  • 03
    Смесете
    В средна купа за сервиране смесете оцета, захарта, солта и пипера, докато захарта се разтвори. Добавете краставиците.
  • 04
    Разбъркайте
    Отцедете шалота и го добавете към краставиците. Добавете магданоза (ако използвате) и разбъркайте.
  • 05
    Сервирайте
    Сервирайте веднага или оставете да охладите за по-добър вкус.
Бърза и Освежаваща Салата с Краставици