Apetit
Чиния с бобена чорба, гарнирана с кисело мляко, кубчета авокадо, нарязан лук и пресен кориандър, поднесена върху мраморна маса.

Супа от черен боб

Бърза и лесна вегетарианска супа с черен боб, готова за 15 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 консерви черен боб (по 425г)
  • неотцедени
  • 2 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1/2 ч.ч. салса
  • 1 с.л. чили на прах
  • 1/4 ч.ч. настърган кашкавал
  • по желание за гарниране
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • по желание за гарниране
  • 1 средна глава лук
  • по желание за гарниране
  • 1/4 ч.ч. нарязан кориандър
  • по желание за гарниране
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе боба
    Смачкайте една консерва с черен боб с преса за картофи или блендирайте бобчетата в кухненският робот с малко допълнителна вода докато станат на почти гладка смес.
  • 02
    Изсипете
    Изсипете двете консерви боб в средно голяма тенджера.
  • 03
    Добавете
    Добавете зеленчуковия бульон, салцата и чилито на прах.
  • 04
    Оставете
    Оставете да заври.
  • 05
    Супата е готова
    Супата е готова за сервиране, когато започне да ври.