
Супа от черен боб
Бърза и лесна вегетарианска супа с черен боб, готова за 15 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 консерви черен боб (по 425г)
- неотцедени
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1/2 ч.ч. салса
- 1 с.л. чили на прах
- 1/4 ч.ч. настърган кашкавал
- по желание за гарниране
- 1 с.л. заквасена сметана
- по желание за гарниране
- 1 средна глава лук
- по желание за гарниране
- 1/4 ч.ч. нарязан кориандър
- по желание за гарниране
- Стъпки
- 01Подгответе бобаСмачкайте една консерва с черен боб с преса за картофи или блендирайте бобчетата в кухненският робот с малко допълнителна вода докато станат на почти гладка смес.
- 02ИзсипетеИзсипете двете консерви боб в средно голяма тенджера.
- 03ДобаветеДобавете зеленчуковия бульон, салцата и чилито на прах.
- 04ОставетеОставете да заври.
- 05Супата е готоваСупата е готова за сервиране, когато започне да ври.