
Пилешки бульон
Бърз и лесен пилешки бульон, готов за по-малко от час.
Трудност
ЛЕСНО
Време
75 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 с.л. растителна мазнина
- 1 средна глава лук
- нарязана на кубчета
- 1.5 кг пилешки бутчета и бедра
- почистени от излишна мазнина
- нарязани на парчета от 5 см
- 2 л вода
- 1 ч.л. сол
- 2 дафинов лист
- Стъпки
- 01ЗагрейтеЗагрейте олиото в тенджера.
- 02ДобаветеДобавете нарязаната на кубчета лук и парчетата пилешко.
- 03СотирайтеСотирайте докато пилето не е вече розово (около 5 до 7 минути).
- 04Намалете котлонаНамалете котлона на ниска температура.
- 05ПрибаветеДобавете врящата вода, сол и дафиновите листа.
- 06НамалетеВеднага щом водата започне да къкри, намалете отново температурата.
- 07ОставетеОставете да къкри около 20 до 30 минути, докато бульонът стане богат на вкус.
- 08ПрецедетеПрецедете и премахнете твърдите частици. Бульонът е готов да се използва.