Apetit
Бяла керамична купа с бульон, съдържащ жълто-златиста течност, с метална лъжица, която зачерпва от течността. Купата е на бял фон заедно с бяло кърпиче под нея.

Пилешки бульон

Бърз и лесен пилешки бульон, готов за по-малко от час.
Трудност
ЛЕСНО
Време
75 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 с.л. растителна мазнина
  • 1 средна глава лук
  • нарязана на кубчета
  • 1.5 кг пилешки бутчета и бедра
  • почистени от излишна мазнина
  • нарязани на парчета от 5 см
  • 2 л вода
  • 1 ч.л. сол
  • 2 дафинов лист
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте
    Загрейте олиото в тенджера.
  • 02
    Добавете
    Добавете нарязаната на кубчета лук и парчетата пилешко.
  • 03
    Сотирайте
    Сотирайте докато пилето не е вече розово (около 5 до 7 минути).
  • 04
    Намалете котлона
    Намалете котлона на ниска температура.
  • 05
    Прибавете
    Добавете врящата вода, сол и дафиновите листа.
  • 06
    Намалете
    Веднага щом водата започне да къкри, намалете отново температурата.
  • 07
    Оставете
    Оставете да къкри около 20 до 30 минути, докато бульонът стане богат на вкус.
  • 08
    Прецедете
    Прецедете и премахнете твърдите частици. Бульонът е готов да се използва.