
Брускети с Домати и Балсамико
Лесни и свежи италиански брускети с домати и балсамов оцет.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- хляб 8 филии
- чери домати 250 г
- чесън 1 скилидка
- босилек 5 листа
- зехтин екстра върджин на вкус
- балсамов оцет 25 мл
- сол 3 г
- черен пипер щипка
- моцарела 70 г
- босилек 30 г
- глазура от балсамов оцет на вкус
- Стъпки
- 01КомбинирайтеВ голяма купа комбинирайте нарязаните домати, зехтин, балсамов оцет, босилек, сол и пипер. Оставете ястието да престои поне 10 минути.
- 02НарежетеНарежете хляба на филии с дебелина 2 см.
- 03ЗапечетеЗапечете хляба във фурна или на тиган и от двете страни докато придобият хубав загар.
- 04НамажетеНамажете леко и двете страни на хляба със зехтин. Разрежете скилидката чесън на две и натъркайте запечените страни на хляба, за да му придадете чеснов вкус.
- 05СмесетеВ отделна купа смесете 2 ч.л. зехтин, няколко капки балсамов оцет и щипка сол.
- 06РазпределетеПодредете филиите хляб върху плато. Разпределете равномерно доматената смес върху тях.
- 07ДобаветеДобавете моцарела и свежи листа босилек отгоре.
- 08ПоръсетеПоръсете със зехтин и балсамов оцет и добавете няколко капки глазура за допълнителен вкус.