
Бъркани яйца с бекон
Тази рецепта за бъркани яйца с бекон е подходяща за закуска или брънч.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 8 резена бекон
- 8 големи яйца
- 3 с.л. сметана за готвене
- 1/2 ч.л. сол
- 1/8 ч.л. бял пипер
- 2 с.л. несолено масло
- 1/3 ч.ч. настърган пармезан
- 2 с.л. нарязан на едро див лук
- Стъпки
- 01Запържете беконаЗапържете бекона докато стане хрупкав в голям тиган. Използвайте същия тиган, в който ще приготвяте яйцата.
- 02ИзвадетеОтцедете бекона върху хартиени кърпи, направете го на парченца и оставете настрана.
- 03ОтцедетеОтцедете всичката мазнина от бекона, освен една супена лъжица, и не мийте тигана.
- 04РазбийтеВ голяма купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера.
- 05Добавете маслоСложете тигана на средна температура и добавете масло. Разтопете маслото и добавете разбитите яйца.
- 06ГответеГответе яйцата на средна температура, като разбърквате от време на време с топлоустойчива шпатула, докато се оформят големи късове и яйцата почти са готови.
- 07ДобаветеДобавете сиренето и натрошения бекон и продължете да готвите докато яйцата са готови.
- 08ГарнирайтеГарнирайте с див лук ако желаете и сервирайте.