Apetit
Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.

Бъркани яйца с бекон

Тази рецепта за бъркани яйца с бекон е подходяща за закуска или брънч.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 8 резена бекон
  • 8 големи яйца
  • 3 с.л. сметана за готвене
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/8 ч.л. бял пипер
  • 2 с.л. несолено масло
  • 1/3 ч.ч. настърган пармезан
  • 2 с.л. нарязан на едро див лук
  • Стъпки
  • 01
    Запържете бекона
    Запържете бекона докато стане хрупкав в голям тиган. Използвайте същия тиган, в който ще приготвяте яйцата.
  • 02
    Извадете
    Отцедете бекона върху хартиени кърпи, направете го на парченца и оставете настрана.
  • 03
    Отцедете
    Отцедете всичката мазнина от бекона, освен една супена лъжица, и не мийте тигана.
  • 04
    Разбийте
    В голяма купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера.
  • 05
    Добавете масло
    Сложете тигана на средна температура и добавете масло. Разтопете маслото и добавете разбитите яйца.
  • 06
    Гответе
    Гответе яйцата на средна температура, като разбърквате от време на време с топлоустойчива шпатула, докато се оформят големи късове и яйцата почти са готови.
  • 07
    Добавете
    Добавете сиренето и натрошения бекон и продължете да готвите докато яйцата са готови.
  • 08
    Гарнирайте
    Гарнирайте с див лук ако желаете и сервирайте.