
Брауни
Класическа рецепта за брауни с черен шоколад и какао.
Трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 260 г черен шоколад (55%)
- 160 г захар
- 150 г масло
- 110 г яйца (около 2 средни) стайна температура
- 90 г брашно
- 20 г какао на прах
- 1 щипка сол
- Стъпки
- 01Подгответе шоколадаРазтопете черния шоколад на водна баня или в микровълнова, след което го смесете с разтопено масло.
- 02ЗапечетеОставете сместа да се охлади и през това време запечете лешниците на тиган.
- 03МиксирайтеРазбъркайте яйцата и захарта в голяма купа с помощта на електрически миксер. Добавете щипка сол.
- 04Добавете шоколадаКогато сместа стане лека и пухкава, добавете охладената шоколадово-маслена смес и разбъркайте с миксера за няколко минути.
- 05Добавете брашнотоПресейте брашното и какаото в сместа и разбъркайте до получаване на гладка и еднородна смес.
- 06Подгответе за печенеПокрийте форма за печене (21x28 см) с хартия за печене и изсипете сместа, заравнете я.
- 07ПечетеПечете в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.
- 08НарежетеСлед като извадите от фурната, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.