Apetit
Три наслагани шоколадови браунита с мека текстура и крехък външен слой, подредени на светла повърхност, с богата, тъмна, влажна среда, видими блестящи парченца и груби ръбове.

Брауни

Класическа рецепта за брауни с черен шоколад и какао.
Трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 260 г черен шоколад (55%)
  • 160 г захар
  • 150 г масло
  • 110 г яйца (около 2 средни) стайна температура
  • 90 г брашно
  • 20 г какао на прах
  • 1 щипка сол
  • Стъпки
  • 01
    Подгответе шоколада
    Разтопете черния шоколад на водна баня или в микровълнова, след което го смесете с разтопено масло.
  • 02
    Запечете
    Оставете сместа да се охлади и през това време запечете лешниците на тиган.
  • 03
    Миксирайте
    Разбъркайте яйцата и захарта в голяма купа с помощта на електрически миксер. Добавете щипка сол.
  • 04
    Добавете шоколада
    Когато сместа стане лека и пухкава, добавете охладената шоколадово-маслена смес и разбъркайте с миксера за няколко минути.
  • 05
    Добавете брашното
    Пресейте брашното и какаото в сместа и разбъркайте до получаване на гладка и еднородна смес.
  • 06
    Подгответе за печене
    Покрийте форма за печене (21x28 см) с хартия за печене и изсипете сместа, заравнете я.
  • 07
    Печете
    Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.
  • 08
    Нарежете
    След като извадите от фурната, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.