
Боровинков Хляб
Лесна рецепта за сочен боровинков хляб, идеален за закуска или десерт.
Трудност
ЛЕСНО
Време
75 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 1 ½ ч.ч. бяло брашно
- ¾ ч.ч. бяла захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- ⅛ ч.л. сол
- ½ ч.ч. мляко
- ¼ ч.ч. растително масло
- 1 яйце
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- 1 ½ ч.ч. боровинки
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте фурната на 180C градуса. Намажете формата за хляб с малко растително олио от всички страни.
- 02СмесетеСмесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа.
- 03БъркайтеДобавете млякото, маслото, яйцето и ваниловия екстракт към сместа с брашното, бъркайте докато се смесят добре. Внимателно прибавете боровинките в тестото и изсипете във формата за хляб.
- 04ПечетеПечете в предварително загрятата фурна, 60 до 70 минути. Оставете да изстине за кратко на решетка преди да сервирате.