Apetit
Две филии сладък кекс с боровинки на бяла чиния. Филиите имат златиста коричка и обилно количество боровинки, разпределени във вътрешността, заличаващи се до ярко лилаво. В задния план има бяла купа със свежи боровинки.

Боровинков Хляб

Лесна рецепта за сочен боровинков хляб, идеален за закуска или десерт.
Трудност
ЛЕСНО
Време
75 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 1 ½ ч.ч. бяло брашно
  • ¾ ч.ч. бяла захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • ⅛ ч.л. сол
  • ½ ч.ч. мляко
  • ¼ ч.ч. растително масло
  • 1 яйце
  • ½ ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ½ ч.ч. боровинки
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната на 180C градуса. Намажете формата за хляб с малко растително олио от всички страни.
  • 02
    Смесете
    Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа.
  • 03
    Бъркайте
    Добавете млякото, маслото, яйцето и ваниловия екстракт към сместа с брашното, бъркайте докато се смесят добре. Внимателно прибавете боровинките в тестото и изсипете във формата за хляб.
  • 04
    Печете
    Печете в предварително загрятата фурна, 60 до 70 минути. Оставете да изстине за кратко на решетка преди да сервирате.