Apetit
Бисквитки от шоколадови зърнени храни, разположени върху хартия за печене. Бисквитките са с неправилна форма и гланцова текстура, характерни за сместа от течен шоколад и зърнени храни.

Овесени кукита (Без печене)

Лесна рецепта за бисквити с овесени ядки и какао, без печене.
Трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 120 г масло
  • безсолно
  • 130 г прясно мляко
  • 320 г кокосова захар
  • 25 г какао на прах
  • 125 г бадемово масло
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 250 г овесени ядки
  • може и инстантни
  • Стъпки
  • 01
    Поставете
    Поставете хартия за печене в две големи тави.
  • 02
    Варете
    В съд разтопете маслото на средно-висока температура. Добавете млякото, захарта и какаото и разбъркайте, докато заври. Сварете за 2 минути и изключете котлона.
  • 03
    Смесете
    Добавете ванилията, бадемовото масло и овесените ядки и разбъркайте, докато всичко се комбинира.
  • 04
    Разпределете
    Използвайте среден черпак за бисквити, за да ги разпределите върху тавите. След това ги сплескайте до желаната дебелина.
  • 05
    Охладете
    Оставете сладките да се охладят на стайна температура за около 30 минути или в хладилника за около 20 минути, докато се стегнат.