Apetit
Изискано ястие, съчетаващо нежни гночки и свеж зелен фасул. Подправени със зехтин, чесън и пресни билки, гночките са завършени с настърган пармезан за кремообразен и леко солен вкус

Бързи пролетни ньоки - само с 5 съставки

Това ястие е идеално за забързаните вечери през седмицата!
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 500g пакет ньоки
  • 2 връзки аспержи
  • почистени и нарязани
  • 300g грахчета
  • 300ml готварска сметана
  • 130g песто с босилек
  • Стъпки
  • 01
    Сварете
    В голяма тенджера кипнете водата на силен огън. Добавете ньоки-те, аспержите и грахчетата. Гответе за 2-3 минути, или докато ньоки-те изплуват на повърхността на водата. Отцедете добре.
  • 02
    Направете соса
    Междувременно, в голям тиган на силен огън загрейте сметаната. Доведете до кипене. Гответе за 2 минути, или докато сметаната заври и се сгъсти. Добавете половината от пестото и разбъркайте добре. Свалете от котлона.
  • 03
    Смесете
    Добавете сместа с ньоки-те в тигана и внимателно разбъркайте, за да се смесят.
  • 04
    Сервирайте
    Разпределете ньоки-те в купи. Полейте с останалото песто и овкусете преди сервиране.
Бързи пролетни ньоки - само с 5 съставки