
Бързи пролетни ньоки - само с 5 съставки
Това ястие е идеално за забързаните вечери през седмицата!
Трудност
ЛЕСНО
Време
15 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 500g пакет ньоки
- 2 връзки аспержи
- почистени и нарязани
- 300g грахчета
- 300ml готварска сметана
- 130g песто с босилек
- Стъпки
- 01СваретеВ голяма тенджера кипнете водата на силен огън. Добавете ньоки-те, аспержите и грахчетата. Гответе за 2-3 минути, или докато ньоки-те изплуват на повърхността на водата. Отцедете добре.
- 02Направете сосаМеждувременно, в голям тиган на силен огън загрейте сметаната. Доведете до кипене. Гответе за 2 минути, или докато сметаната заври и се сгъсти. Добавете половината от пестото и разбъркайте добре. Свалете от котлона.
- 03СмесетеДобавете сместа с ньоки-те в тигана и внимателно разбъркайте, за да се смесят.
- 04СервирайтеРазпределете ньоки-те в купи. Полейте с останалото песто и овкусете преди сервиране.