
Лесен Бананов Хляб
Сладък бананов хляб е идеален за лесна закуска през уикенда.
Трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 4 малки зрели банана
- 2 големи яйца
- 1/2 ч.ч.
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/4 ч.л. сол
- Стъпки
- 01Загрейте фурнатаЗагрейте фурната до 175 градуса C. Покрийте форма за хляб с размери 22 х 13 см с хартия за печене, оставяйки 5 см разстояние от всички страни.
- 02Намачкайте и разбъркайтеНамачкайте 4 банана в голяма купа с вилица, докато сместа стане почти гладка (около 1 1/2 чаши). Добавете яйцата и 1/2 чаша кафява захар. Разбъркайте до хомогенност.
- 03ДобаветеДобавете брашното, содата и солта към банановата смес. Разбъркайте, докато съставките се смесят, като изстъргвате страните на купата при нужда.
- 04ИзсипетеИзсипете тестото в подготвената форма и разпределете равномерно.
- 05Поръсете със захарПоръсете равномерно останалата 1 супена лъжица кафява захар отгоре.
- 06ПечетеПечете около 50-55 минути в предварително загрятата фурна. Проверете дали хлябът е изпечен, като вкарате клечка за зъби в средата на хляба. Ако клечката е чиста или с много малко трохи, хлябът е готов. Оставете да се охлади в тавата за 15 минути.
- 07СервирайтеИзвадете хляба от формата и нарежете, сервирайте топъл. Насладете се!