Apetit
Нарязан на филийки бананов кекс, подреден на бяла чиния, поставена върху мраморна маса. Филийките са сочни и плътни с видими парчета банан. В десния ъгъл на изображението има тъмен нож с дървена дръжка.

Лесен Бананов Хляб

Сладък бананов хляб е идеален за лесна закуска през уикенда.
Трудност
ЛЕСНО
Време
60 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 4 малки зрели банана
  • 2 големи яйца
  • 1/2 ч.ч.
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/4 ч.л. сол
  • Стъпки
  • 01
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната до 175 градуса C. Покрийте форма за хляб с размери 22 х 13 см с хартия за печене, оставяйки 5 см разстояние от всички страни.
  • 02
    Намачкайте и разбъркайте
    Намачкайте 4 банана в голяма купа с вилица, докато сместа стане почти гладка (около 1 1/2 чаши). Добавете яйцата и 1/2 чаша кафява захар. Разбъркайте до хомогенност.
  • 03
    Добавете
    Добавете брашното, содата и солта към банановата смес. Разбъркайте, докато съставките се смесят, като изстъргвате страните на купата при нужда.
  • 04
    Изсипете
    Изсипете тестото в подготвената форма и разпределете равномерно.
  • 05
    Поръсете със захар
    Поръсете равномерно останалата 1 супена лъжица кафява захар отгоре.
  • 06
    Печете
    Печете около 50-55 минути в предварително загрятата фурна. Проверете дали хлябът е изпечен, като вкарате клечка за зъби в средата на хляба. Ако клечката е чиста или с много малко трохи, хлябът е готов. Оставете да се охлади в тавата за 15 минути.
  • 07
    Сервирайте
    Извадете хляба от формата и нарежете, сервирайте топъл. Насладете се!