
Авокадо тост със сирене фета и поширани яйца
Започнете деня си вкусно! Тази рецепта за брънч е истинска експлозия от вкусове. Авокадо среща сирене фета, с лек пикантен щрих от чили, всичко това гарнирано с идеално течно поширано яйце. Определено си струва да станете от леглото за това!
Трудност
ЛЕСНО
Време
10 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 2 яйца
- 50г фета сирене
- 1 авокадо
- 1 лимон
- 2 филии хляб
- Стъпки
- 01Поширайте яйцатаНапълнете голяма тенджера с вода, добавете оцета и доведете до силно кипене на висока температура. След като заври, намалете котлона, така че водата да къкри. После използвайте лъжица, за да разбъркате водата във водовъртеж. Счупете и двете яйца и ги варете за 2 минути и 30 секунди.
- 02Подгответе авокадотоМеждувременно, в малка купа, намачкайте авокадото, сиренето, люспите чили и лимоновия сок. Овкусете добре с черен пипер. Запържете хляба.
- 03Гарнирайте тостаНатрупайте авокадото и сиренето фета върху препечения хляб. След това поставете по едно поширано яйце отгоре на всяко.