Apetit
Вкусен тост с кремообразно пюре от авокадо, гарниран с перфектно поширани яйца с мек жълтък и поръсен с натрошено сирене фета. Допълнителна свежест придават микрозелени и пресен босилек, поднесен в елегантна бяла чиния за стилна и питателна закуска.

Авокадо тост със сирене фета и поширани яйца

Започнете деня си вкусно! Тази рецепта за брънч е истинска експлозия от вкусове. Авокадо среща сирене фета, с лек пикантен щрих от чили, всичко това гарнирано с идеално течно поширано яйце. Определено си струва да станете от леглото за това!
Трудност
ЛЕСНО
Време
10 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 2 яйца
  • 50г фета сирене
  • 1 авокадо
  • 1 лимон
  • 2 филии хляб
  • Стъпки
  • 01
    Поширайте яйцата
    Напълнете голяма тенджера с вода, добавете оцета и доведете до силно кипене на висока температура. След като заври, намалете котлона, така че водата да къкри. После използвайте лъжица, за да разбъркате водата във водовъртеж. Счупете и двете яйца и ги варете за 2 минути и 30 секунди.
  • 02
    Подгответе авокадото
    Междувременно, в малка купа, намачкайте авокадото, сиренето, люспите чили и лимоновия сок. Овкусете добре с черен пипер. Запържете хляба.
  • 03
    Гарнирайте тоста
    Натрупайте авокадото и сиренето фета върху препечения хляб. След това поставете по едно поширано яйце отгоре на всяко.