
Паста пеперуди с фета и млад фасул - Само с 5 съставки
Научете как да приготвите фарфале с фета и млад фасул с тази лесна рецепта за 30 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- 375г паста фарфале
- 500г замразен или пресен зелен фасул
- 100г прошуто
- 1 лимон (настъргана кора и сок)
- 300г фета
- Стъпки
- 01Сварете пастатаСварете пастата Farfalle в голяма тенджера с вряща вода според указанията на опаковката, докато стане al dente (твърда, но сготвена). Отцедете добре.
- 02Сварете младия фасулСварете младия фасул в отделна тенджера с вряща вода за 3 минути. След това го охладете под студена вода и го обелете (ако е необходимо).
- 03Сгответе прошутотоЗагрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън. Гответе прошутото, докато стане хрупкаво. След това го накъсайте на парчета.
- 04СмесетеКомбинирайте прошутото, фасулът, сварената паста, лимоновата кора, лимоновия сок и фетата (с малко олио) в тигана. Разбъркайте внимателно и сервирайте веднага.