Apetit
Ароматно ястие от паста фарфале, комбинирана с нежно прошуто и сладък грах, поднесени в богат кремообразен сос. Гарнирано с пресен босилек, това елегантно ястие е идеално за бърза вечеря или специални поводи.

Паста пеперуди с фета и млад фасул - Само с 5 съставки

Научете как да приготвите фарфале с фета и млад фасул с тази лесна рецепта за 30 минути.
Трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 375г паста фарфале
  • 500г замразен или пресен зелен фасул
  • 100г прошуто
  • 1 лимон (настъргана кора и сок)
  • 300г фета
  • Стъпки
  • 01
    Сварете пастата
    Сварете пастата Farfalle в голяма тенджера с вряща вода според указанията на опаковката, докато стане al dente (твърда, но сготвена). Отцедете добре.
  • 02
    Сварете младия фасул
    Сварете младия фасул в отделна тенджера с вряща вода за 3 минути. След това го охладете под студена вода и го обелете (ако е необходимо).
  • 03
    Сгответе прошутото
    Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън. Гответе прошутото, докато стане хрупкаво. След това го накъсайте на парчета.
  • 04
    Смесете
    Комбинирайте прошутото, фасулът, сварената паста, лимоновата кора, лимоновия сок и фетата (с малко олио) в тигана. Разбъркайте внимателно и сервирайте веднага.
Паста пеперуди с фета и млад фасул - Само с 5 съставки