Апетитни филийки хрупкав хляб, препечени до златисто и покрити със сочни печени чери домати, ароматен зехтин и италиански билки. Лекият дъх на чесън и балсамова глазура придават допълнителна дълбочина на вкуса.

Печени Домати и Лук върху Препечена филия

Слънчеви, печени домати, ароматен карамелизиран лук и кремообразна рикота върху хрупкава препечена филийка - тази рецепта е истинско удоволствие за сетивата!
  • Продукти
  • 250гр чери домати
  • 1 червена глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 филии хляб
  • на вкус сол
  • на вкус пипер
  • за сервиране пресен босилек
  • Стъпки
  • 01
    Препечете
    Препечете филиите на фурна или в тиган.
  • 02
    Загрейте фурната
    Загрейте фурната до 200°C.
  • 03
    Смесете с подправките
    Смесете доматите, чесъна и лука със зехтина в тава за печене. Овкусете със сол и пипер.
  • 04
    Печете доматите
    Печете за 20 до 25 минути, или докато доматите омекнат, а лукът се карамелизира.
  • 05
    Комбинирайте
    Намажете всяка препечена филия хляб с месото на една печена скилидка чесън. Подредете филиите на чиния или поднос за сервиране и изсипете печените домати и лук – заедно със соковете от тавата – отгоре. Поръсете с още малко сол на вкус и накъсан босилек.