
Печени Домати и Лук върху Препечена филия
Слънчеви, печени домати, ароматен карамелизиран лук и кремообразна рикота върху хрупкава препечена филийка - тази рецепта е истинско удоволствие за сетивата!
- Продукти
- 250гр чери домати
- 1 червена глава лук
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 4 филии хляб
- на вкус сол
- на вкус пипер
- за сервиране пресен босилек
- Стъпки
- 01ПрепечетеПрепечете филиите на фурна или в тиган.
- 02Загрейте фурнатаЗагрейте фурната до 200°C.
- 03Смесете с подправкитеСмесете доматите, чесъна и лука със зехтина в тава за печене. Овкусете със сол и пипер.
- 04Печете доматитеПечете за 20 до 25 минути, или докато доматите омекнат, а лукът се карамелизира.
- 05КомбинирайтеНамажете всяка препечена филия хляб с месото на една печена скилидка чесън. Подредете филиите на чиния или поднос за сервиране и изсипете печените домати и лук – заедно със соковете от тавата – отгоре. Поръсете с още малко сол на вкус и накъсан босилек.