Apetit
Ястие с картофена салата, сервирано в бяла чиния на мраморна маса, украсено с черен пипер и нарязан магданоз.

Класическа Картофена Салата

Класическа картофена салата с картофи, яйца и кисели краставички и майонеза.
Трудност
ЛЕСНО
Време
50 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • 900 г картофи за варене
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 3 твърдо сварени яйца
  • 1 малко стебло целина
  • 1/4 ч.ч. нарязани кисели краставички
  • 3 пера зелен лук
  • 2 с.л. нарязан пресен магданоз
  • 1/2 ч.ч. майонеза
  • Стъпки
  • 01
    Сварете картофите
    Варете картофите докато омекнат, около 25-30 минути.
  • 02
    Нарежете
    Изцедете и охладете леко картофите, след което ги нарежете на кубчета около 2 см. Овкусете с оцет, сол и черен пипер.
  • 03
    Подгответе зеленчуците
    Нарежете фино зеления лук, а яйцата, целината и киселите краставички на кубчета. Добавете към картофите заедно с магданоза.
  • 04
    Разбъркайте
    Разбъркайте с майонезата и горчицата и охладете добре преди сервиране.