
Карамелизиран Лук
Карамелизираният лук е сладко-кисела наслада, идеален за предястия и за апетитна гарнитура към различни видове ястия.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- червен лук 4 бр.
- балсамов оцет 50 г
- кафява захар 1 с.л.
- масло на вкус
- сол на вкус
- Стъпки
- 01Нарежете лукаОбелете и нарежете на тънки филийки или квадратчета, както предпочитате.
- 02Разтопете маслотоВ тиган поставете голямо парче масло и го разтопете на слаб огън.
- 03Добавете лукаДобавете нарязания лук, кафявата захар и балсамовия оцет.
- 04ГответеДобавете щипка сол и гответе 20 минути на слаб огън или докато лукът омекне.