Apetit
Натюрморт на карамелизирани гъби във черен чугунен тиган с дървена лъжица, положена върху ястието. Гъбите имат лъскав, тъмен вид, с гланц от соевия сос или друг вид глазура. На заден план леко се вижда зелена плетена кърпа и измит першин за декорация.

Карамелизиран Лук

Карамелизираният лук е сладко-кисела наслада, идеален за предястия и за апетитна гарнитура към различни видове ястия.
Трудност
ЛЕСНО
Време
35 мин
Цена
ЕВТИНО
  • Продукти
  • червен лук 4 бр.
  • балсамов оцет 50 г
  • кафява захар 1 с.л.
  • масло на вкус
  • сол на вкус
  • Стъпки
  • 01
    Нарежете лука
    Обелете и нарежете на тънки филийки или квадратчета, както предпочитате.
  • 02
    Разтопете маслото
    В тиган поставете голямо парче масло и го разтопете на слаб огън.
  • 03
    Добавете лука
    Добавете нарязания лук, кафявата захар и балсамовия оцет.
  • 04
    Гответе
    Добавете щипка сол и гответе 20 минути на слаб огън или докато лукът омекне.