
Бърза вегетарианска тако купа
Една бърза и лесна за приготвяне вечеря, която винаги можете да направите, когато денят ви е претоварен.
- Продукти
- 200г дългозърнест бял ориз
- 1 с.л. растително масло
- 1 глава лук
- ситно нарязан
- 30г микс подправки(по желание)
- 1 червена чушка
- почистена
- ситно нарязана
- 400г консервиран боб
- изплакнат
- отцеден
- 250мл консервирани нарязани домати
- 1 авокадо
- обелено
- нарязано на тънки филийки
- заквасена сметана 80мл
- по желание листа кориандър
- 100г бели царевични ленти тортила
- Стъпки
- 01Сварете оризаСварете 200г дългозърнест бял ориз в голям съд с кипяща вода за 12 минути или докато стане мек. Отцедете.
- 02Сгответе зеленчуцитеМеждувременно загрейте 1 супена лъжица растително масло в голям съд на среден огън. Добавете лука, ситно нарязан. Гответе, като бъркате, 4-5 минути или докато лукът омекне. Добавете червената чушка, почистена, ситно нарязана и 30г микс подправки за мексиканска храна(или какъвто микс предпочитате) и гответе, като бъркате, 1-2 минути или докато стане ароматно.
- 03Добавете консервитеДобавете консервираният боб, изплакнат и отцеден, 250мл консервирани нарязани домати и 185мл вода към сместа с лука. Доведете до кипене. Намалете огъня до нисък. Покрийте и гответе 5 минути или докато сместа се сгъсти.
- 04КомбинирайтеРазделете ориза в купи за сервиране. Поставете отгоре сместа с боба, авокадото, изчистено, заквасената сметана, листа кориандър и ленти тортила. Овкусете за сервиране.